Vihreän vedyn tuotantolaitoksen toteutettavuussuunnittelu alkaa

Suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä P2X Solutions on solminut sopimuksen vedyn tuotantolaitoksen toteutettavuussuunnittelusta Swecon kanssa. Suunnittelutyötä tehdään yhteistyössä eri tahojen kanssa ja siihen kuuluvat hankkeen tekniset suunnitelmat, laitoksen sijoituspaikka, päälaitteiden määrittely ja tarjoukset sekä lupaselvitys. Toteutettavuussuunnittelu valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

”P2X Solutionsin ensimmäinen vedyn tuotantolaitos on 20 megawatin teollisen mittakaavan kokonaisuus, jonka uskomme olevan monistettavissa muihin laitoksiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Toteutettavuussuunnitelma luo pohjan ensimmäisen investointipäätöksen tekemiselle ja Sweco on kokenut ja luotettava suunnittelukumppani, joka vahvasti halusi olla kumppaninamme osana vetytalouden edelläkävijäjoukkoa”, sanoo Herkko Plit, P2X Solutionsin toimitusjohtaja.

P2X Solutions on hakenut ensimmäiselle laitosinvestoinnille tukea kansallisista tukimekanismeista. Investointipäätöksen jälkeen yhtiö aloittaa laitoksen yksityiskohtaisen suunnittelun ja hankinnat. Tavoitteena on rakentamistöiden aloittaminen kohteessa loppuvuodesta 2022 ja laitoksen käyttöönotto vuonna 2024.

Lisätietoja: Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/