Tiimi

Yhtiön asiantunteva ja visionäärinen henkilöstö on erittäin kokenutta ja hallitsee uuteen infrarakentamiseen liittyvät hankkeet kuin myös EU- ja kansalliset tukimekanismit sekä ymmärtää yhteiskunnan tarpeet hankkeen kannalta.

Henkilöstö

Herkko Plit

CEO

herkko.plit@p2x.fi
+358 50 4620788

Perustajaosakas Herkolla on yli 25 vuoden kokemus energia-alan johtotehtävistä ja vahva osaaminen projektinjohdosta, toimitusjohtajatehtävistä ja julkisesta hallinnosta.  Aiemmin hän on toiminut Suomen osuuden Viron ja Suomen väliseen maakaasuputkeen toteuttaneen Baltic Connector Oy:n toimitusjohtajana, sekä työskennellyt TVO:lla, Fortumilla, TEM:ssä sekä Euroopan komissiossa. Herkko johtaa P2X:ää visionäärisellä ja ennakkoluulottomalla asenteellaan.

Kati Levoranta

EVP, kaupallinen ja operatiivinen johtaja

kati.levoranta@p2x.fi
+358 50 4872728

Katilla on yli 25 vuoden kokemus juridista sekä liikkeenjohdollisista tehtävistä niin yksityisissä kuin julkisissa yhtiöissä. Ennen aloittamistaan P2X:llä, hän työskenteli viisi vuotta Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana.  Kati tuo liikkeenjohdollisen osaamisensa lisäksi P2X:lle monipuolista digi- ja brändiosaamista sekä corporate governance-osaamista.

Anu Kankkunen

SVP, Talous- ja rahoitusjohtaja​

anu.kankkunen@p2x.fi
+358 50 66969

Anulla on lähes 30 vuoden tausta talousjohdon tehtävissä sekä suomalaisissa että kansainvälisissä yrityksissä, ml. talousjohtajan tehtävät Silmäasemalla ja Digitassa sekä pitkä tausta Elisa-konsernissa talousjohdon tehtävissä. Ennen liittymistään P2X:lle Anu toimi Sanoma-konsernissa talousjohtajana. Anu tuo tiimiimme vankan talousosaamisensa lisäksi myös riskien hallintaa, strategiatyöskentelyä ja muutosjohtamista koskevan kokemuksensa.

Tuomo Rinne

VP, Teknologiajohtaja

tuomo.rinne@p2x.fi
+358 44 2925231

Tuomolla on yli 10 vuoden kokemus teollisuuden tuotekehityksestä, suunnittelusta ja tuotehallinnasta. Hän tuo organisaatioon vankan osaamisensa ja kokemuksen sähkövoimatekniikasta, valmistavasta teollisuudesta sekä toimittajarajapinnassa toimimisesta.

Ilkka Taka-aho

Projektinjohtaja

ilkka.taka-aho@p2x.fi
+358 40 0714398

Ilkalla on yli 25 vuoden kokemus energia-alan projektien hallinnasta sekä investointihankkeiden kehityksestä ja toteutuksesta. Hän tuo organisaatioomme laaja-alaista kokemusta käynnissä olevien ja tulevien vetyhankkeiden läpivientiin.

Maarit Kiiskinen

Kaupallinen asiantuntija

Äitiyslomalla
+358 400 241700

Maarit on kokenut markkinoinnin ammattilainen. Hän on toiminut erilaisissa strategisen markkinoinnin ja kaupallisen asiantuntijan tehtävissä sekä yrittäjänä 20 vuotta. Maarit tuo P2X -tiimiin luovaa kaupallista ajattelua ja kansainvälisyyttä.

Jenni Borg

Koordinaattori

jenni.borg@p2x.fi
+358 40 419 4206

Jenni on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut oikeustieteen opintoja Belgiassa. Hänellä on aiempaa kokemusta kestävästä rahoituksesta. Jenni tuo tiimiin juridisista osaamista. Lisäksi hän koordinoi viestintäasioita ja tukirahoitusprosesseja sekä pitää dynaamisessa arjessamme langat käsissään.

Hallitus

Esa Härmälä

hallituksen puheenjohtaja

Esa toimii P2X:n hallituksen puheenjohtajana. Hänet tunnetaan pitkän linjan ympäristö-, ilmasto- ja energia-alan vaikuttajana. Esa edistää hiilineutraaliuutta myös Fennovoima Oy:n, Suomen Metsäsijoitus Oy:n ja MTK:n Säätiön hallituksen puheenjohtajana ja toimi aiemmin muun muassa Baltic Connector Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Marjo Miettinen

hallituksen jäsen

P2X:n hallituksen jäsenellä Marjolla on monipuolinen tausta liike-elämästä muun muassa perheyhtiö Enston johdossa ja Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtajana. Hän tuo P2X Solutionsin käyttöön vankan osaamisensa yrittäjyydestä, omistajuudesta ja hallitustyöskentelystä.

Herkko Plit

hallituksen jäsen

Perustajaosakas Herkolla on yli 25 vuoden kokemus energia-alan johtotehtävistä ja vahva osaaminen projektinjohdosta, toimitusjohtajatehtävistä ja julkisesta hallinnosta.  Aiemmin hän on toiminut Suomen osuuden Viron ja Suomen väliseen maakaasuputkeen toteuttaneen Baltic Connector Oy:n toimitusjohtajana, sekä työskennellyt TVO:lla, Fortumilla, TEM:ssä sekä Euroopan komissiossa. Herkko johtaa P2X:ää visionäärisellä ja ennakkoluulottomalla asenteellaan. 

Tuomas Hirvonen

hallituksen jäsen

Tuomas on perustajaosakas Andament Group Oy:n edustaja ja vastaa myös yhtiön rahoituksesta ja taloudesta. Tuomaksella on yli 25 vuoden kokemus teollisuudesta, rahoitus- ja pörssimarkkinoista, sekä pääomasijoittamisesta. Hän on mukana useiden pk-yritysten toiminnassa osakkaana, hallituksen jäsenenä ja operatiivisessa johdossa eri toimialoilla Suomessa ja Ruotsissa.

Timo Ahopelto

hallituksen jäsen

Timo on arvostettu yrittäjä ja venture-sijoittaja. Hän on toiminut muun muassa perustamansa terveysteknologiayritys CRF Healthin toimitusjohtajana ennen Lifeline Venturesin perustamista. CRF Health on yksi suomalaistaustaisista start-up yksisarvisista. Timo toimii myös maailmanjohtavan start-up ja yrittäjyystapahtuman Slush:n hallituksen puheenjohtajana.

Perustajaosakkaat

Herkko Plit

perustajaosakas

Perustaja Herkko Plitin tavoitteena on rakentaa Suomesta päästötön hyvinvointiyhteiskunta tuleville sukupolville. Plit päätti perustaa P2X Solutionsin ymmärrettyään, että päästövähennystavoitteiden saavuttaminen on mahdollista ainoastaan vedyn avulla. Plitin johdolla P2X Solutions kulkee edelläkävijänä kohti Suomen vetymarkkinoita ja puhtaampaa tulevaisuutta.

Jukka Juola

perustajaosakas

Perustajaosakkaamme Jukka on Andament Groupin toimitusjohtaja ja kokenut yrittäjä, jonka juuret ovat kalajokisessa perheyrittäjyydessä. Sen lisäksi, että hän tuo vahvaa yrittäjäosaamista, Jukka on tunnetusti innovatiivinen, uudistumiskykyinen ja uuden aloittaja. Hänen missionaan on rakentaa kestävää tulevaisuutta nykyisille ja tuleville sukupolville.