Lifeline Ventures osakkaaksi vihreää vetyä tuottavaan P2X Solutionsiin

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Lifeline Ventures ryhtyi vihreän vedyn tuottaja ja Power-to-X-teknologian edelläkävijäyhtiö P2X Solutionsin uudeksi osakkaaksi yhtiön järjestämässä kahden miljoonan euron suuruisessa suunnatussa osakeannissa. Lifeline Ventures tuo yhtiöön alkuvaiheen rahoituksen lisäksi vahvaa kokemusta ja kasvuyhtiölle arvokasta osaamista.

”Maailmassa rakennetaan vetyratkaisuja kaikilla energiasektoreilla, tuotannossa, varastoinnissa ja jakelussa. Vety onkin todennäköisesti iso osa tulevaisuuden vihreää energiaa. Tällä yhtiöllä on konkreettinen ratkaisu ja erittäin kokenut tiimi alueelle”, kuvailee Lifeline Venturesin osakas Timo Ahopelto.

Timo Ahopelto astuu myös mukaan P2X Solutionsin hallitukseen. Hallituksen jäsenenä jatkava Marjo Miettinen ryhtyi niin ikään yhtiön osakkaaksi suunnatussa annissa. Esa Härmälä jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

P2X Solutions on saanut valmiiksi ensimmäisen teollisen mittaluokan vihreän vedyn tuotantolaitoksen konseptin ja aloittanut sen toteutettavuussuunnittelun. Laitoksen on tarkoitus olla monistettavissa niin muualle Suomeen kuin maailmallekin. Lisäksi yhtiöllä on investointisuunnitelmia vedyn jakeluinfrastruktuurin rakentamiseen. P2X Solutions on hakenut ensimmäiselle laitosinvestoinnille tukea kansallisista tukimekanismeista. Nyt varmistunut rahoitus vie hanketta suunnitellusti eteenpäin.

”Vihreä vety on keskeinen tekijä maailman päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa. Olen erittäin iloinen siitä, että Lifeline Ventures näkee vihreän vedyn potentiaalin samoin ja heidän liittyessä joukkoomme vahvistamme entisestään asemaamme alan edelläkävijänä Suomessa. Jatkamme täydellä vauhdilla suunnitelmamme mukaisesti tähdäten investointipäätökseen tänä vuonna ja ensimmäisen vetylaitoksen rakentamisen aloittamiseen vuonna 2022”, kertoo P2X Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Herkko Plit.

Vihreän vedyn potentiaali puhtaan energian kantajana ja kestävien ratkaisujen mahdollistajana aina muovintuotannosta ruoantuotantoon on tunnistettu maailmanlaajuisesti. Suomessa tehtävällä tutkimus- ja tuotekehitystyöllä ja korkean jalostusasteen valmiilla toteutuksilla on huomattavat vientimahdollisuudet.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/