P2X Solutions solmi urakointisopimuksen Harjavallan laitoksen rakentamisesta paikallisen yrityksen kanssa

Vihreän vedyn ja P2X-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy ja nakkilalainen rakennusyhtiö Ruoppaus P. Suominen Oy ovat solmineet urakointisopimuksen, jonka mukaisesti Ruoppaus P. Suominen Oy rakentaa P2X Solutionsin 20 MW:n vedyntuotantolaitoksen Harjavaltaan.

Laitoksen tontilla Harjavallan suurteollisuuspuistossa on tehty valmistelevia töitä sekä muun muassa paalutuksia kesästä 2022 alkaen, ja laitosrakennuksen peruskivi muurataan tammikuussa 2023. Valmistuessaan vuonna 2024 Harjavallan laitos on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn tuotantolaitos.

”Rakennuskumppanin valinta on tärkeä virstanpylväs kohti vihreän vedyn tuotannon aloittamista vuonna 2024. Olen iloinen siitä, että Harjavallan laitosta rakentamaan valikoitui paikallinen yritys. Kumppanuuden myötä vahvistamme myös alueellista elinvoimaa Satakunnassa”, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

”Olemme ylpeitä päästessämme rakentamaan kohdetta, jolla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Vihreän vedyn tuotanto on tärkeä osa puhdasta ja riippumatonta, kotimaista energiapalettia tulevaisuudessa. Tämän kohteen ollessa ensimmäinen laatuaan Suomessa, avaa tämä meille varmasti mahdollisuuksia laajentua suomalaisella energiateollisuuden rakennussektorilla”, toteaa Ruoppaus Suominen Oy:n toimitusjohtaja Jyri Honkaniemi.

P2X Solutions jatkaa myös muiden tuotantolaitoshankkeiden valmistelua. Yhtiö tiedotti elokuussa 2022 esiselvitysten tekemisestä Joensuuhun mahdollisesti rakennettavasta 30–50 MW:n vihreän vedyn ja sähköpolttoaineiden tuotantolaitoksesta yhdessä energiakonserni Savon Voiman kanssa. Syyskuussa 2022 Euroopan komissio valitsi P2X Solutionsin 70 MW:n vihreän vedyn sekä synteettisen metaanin tuotantolaitoshankkeen tärkeiden yhteiseurooppalaisten IPCEI-vetyhankkeiden listalle. P2X Solutionsin tavoitteena on rakentaa 1 000 MW vihreän vedyn tuotantokapasiteettia vuoteen 2031 mennessä.

Lisätietoja:

Herkko Plit
Toimitusjohtaja
P2X Solutions Oy
herkko.plit@p2x.fi
+358 50 462 0788

Jyri Honkaniemi
Toimitusjohtaja
Ruoppaus P. Suominen Oy
jyri.honkaniemi@ruoppaussuominen.fi
+358 40 513 5277

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/