P2X Solutions rakentaa Järvenpäähän Helsingin seudun ensimmäisen vedyn tankkausaseman

P2X Solutions rakentaa Järvenpäähän valtatie 4:n välittömään läheisyyteen Helsingin seudun ensimmäisen vedyn tankkausaseman. Asema on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2024. Energiavirasto kilpailutti vuoden 2022 lopulla tukea vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin rakentamiselle, ja myönsi P2X Solutionsin Järvenpään tankkausasemalle 790 000 euron tuen.

P2X Solutionsilla on rakenteilla myös Suomen ensimmäinen vedyn tankkausasema yhtiön Harjavallan vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen. Vety tarvitsee toimivan jakeluinfrastruktuurin tullakseen houkuttelevaksi polttoaineeksi.

”Järvenpään tankkausasema on merkittävä edistysaskel vetykäyttöisen liikenteen käynnistymiselle Suomessa, sillä asema on ensimmäinen laatuaan vilkkaasti liikennöidyllä Helsingin seudulla”, kertoo P2X Solutions Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit. ”Järvenpään aseman rakentamisen mahdollisti Energiaviraston myöntämä tukiraha. Infrastruktuurin lisäksi julkista tukea tarvitaan myös vetykäyttöisille ajoneuvoille”, Plit jatkaa.

Järvenpää on erinomainen sijoituspaikka vedyn tankkausasemalle, joka palvelee erityisesti Etelä-Suomen vilkasta raskasta liikennettä. ”Haluan kiittää Järvenpään kaupunkia hyvästä yhteistyöstä ja ennakkoluulottomasta asenteesta tankkausaseman mahdollistamiseksi”, Plit toteaa.

”Järvenpään kaupungin yksi strateginen tavoite on edistää vähäpäästöistä liikkumista ja rakentamista. Vedyn tankkausaseman tulo kaupunkiin vahvistaa kaupungin ympäristötyötä ja -tavoitteita edistäen samalla vaihtoehtoisia tankkausmuotoja koko metropolialueella. P2X Solutionsin tankkauspalvelun saatavuus Järvenpäästä on yksi askel kohti kaupungin metropolialueen pohjoinen keskus -visiota”, kertoo Järvenpään kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että Järvenpää valikoitui Helsingin seudun ensimmäisen vedyn tankkausaseman sijaintipaikaksi palvellen laajasti koko metropolialuetta. Valmistelut, keskustelut ja kokonaisuuden edistäminen on sujunut P2X Solutionsin osaavan ja innokkaan asiantuntijaryhmän kanssa todella hyvin”, iloitsee Business Järvenpään yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo.

Polttoaineena vedyn etuja ovat muun muassa lyhyt tankkausaika ja pitkä kantama. Vihreä vety on päästötöntä ja vetypohjaisen autoilun sivutuotteena syntyy ainoastaan puhdasta vettä.

P2X Solutions kiihdyttää vetytalouden kehittymistä rakentamalla Suomeen lähivuosina vetytankkausasemien verkoston. Vety sopii erityisen hyvin pitkän matkan raskaan liikenteen polttoaineeksi ja lisäksi myös paikallisiin, energiaintensiivisiin kuljetuksiin, kuten trukkien käyttöön. Euroopassa käytössä on jo myös vetykäyttöisiä pakettiautoja, takseja, busseja ja henkilöautoja. Myös P2X Solutionsin asemat toimivat eri painetasoilla, mikä mahdollistaa erityyppisten ajoneuvojen tankkaamisen.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

Vetypolttoaineisiin liittyvät kyselyt:

Kati Levoranta, kaupallinen ja operatiivinen johtaja
kati.levoranta@p2x.fi
050 4872728

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/