Insta toimittaa automaatio- ja tiedonhallintajärjestelmän Harjavallan tuotantolaitokseen

P2X Solutions ja teknologiayhtiö Insta ovat sopineet automaatiojärjestelmän sekä tuotannon ja jakelun tiedonhallintajärjestelmän toimituksesta Harjavallan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitokselle.

”Harjavallan laitoksemme edellyttää aivan uudenlaisia toiminnallisuuksia järjestelmältä. Valitsimmekin Instan automaatio- ja tiedonhallintajärjestelmän toimittajaksi, koska yhtiöllä on paitsi pitkäaikaista automaatio-osaamista, myös halua kehittää uutta”, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

”Panostamme Installa vihreän siirtymän projekteihin ja olemme olleet vahvasti mukana useissa tulevaisuuden energian ja lämmöntuotannon ratkaisuissa. P2X Solutionsin Harjavallan vetytehdas on edelläkävijä ja tärkeä avaus suomalaiselle vedyntuotannolle, ja olemme ylpeitä yhteistyöstämme tässä ainutlaatuisessa hankkeessa”, kertoo Instan toimitusjohtaja Niklas Mattsson.

Toimitettava kokonaisuus rakentuu Siemens-teknologioilla toteuttavasta tehdasautomaatiosta sekä pilvessä sijaitsevasta Microsoft Azure -pohjaisesta tiedonhallintajärjestelmästä.

Tiedonhallintajärjestelmä kokoaa yhteen eri järjestelmien tuottaman datan muodostaen älykkään ratkaisun, jonka avulla dataa ja analytiikkaa voidaan hyödyntää kaiken päätöksenteon ja suunnittelun tukena. Järjestelmän kyberturvallisuus varmistetaan kaikilla eri tasoilla alkaen tuotannon järjestelmistä aina pilviratkaisuihin asti.

Yhteistyö on käynnistynyt suunnittelutöillä ja automaatiojärjestelmän käyttöönotto on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Kuvassa vasemmalta oikealle: P2X:n hankintapäällikkö Janne Lavanti, Insta Automationin liiketoimintajohtaja Jarkko Järvilehto, Insta Groupin toimitusjohtaja Niklas Mattsson, P2X:n projektijohtaja Ilkka Taka-aho, P2X:n toimitusjohtaja Herkko Plit, P2X:n projektipäällikkö Jari Hassinen sekä P2X:n VP, Business Development Tuomo Rinne.

Lisätietoja:

Herkko Plit
Toimitusjohtaja
P2X Solutions Oy
herkko.plit@p2x.fi
+358 50 462 0788

Jarkko Järvilehto
Liiketoimintajohtaja
Insta Automation Oy
jarkko.jarvilehto@insta.fi
+358 40 772 9788


Insta on turvallisen ja kestävän tulevaisuuden ratkaisija. Olemme edelläkävijä ja luotettava kumppani teollisuuden, puolustuksen, ohjelmistokehityksen ja kyberturvallisuuden asiakkaillemme. Yhdistämällä huippuosaamisen ja älykkään teknologian kehitämme turvallisuutta ja suorituskykyä yhä nopeammin muuttuvassa digitalisoituvassa maailmassa. Ihmiset, osaaminen ja vastuullisuus ovat toimintakulttuurimme perusta. Vuonna 2022 perheyhtiömme liikevaihto oli 153,4 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärämme noin 1 100. https://www.insta.fi/

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/