P2X Solutionsin Harjavallan vetylaitos saavutti harjakorkeutensa

P2X Solutionsin Harjavallan tuotantolaitos ilmasta rakennusvaiheessa.

Suomen ensimmäinen rakentamisvaiheeseen edennyt vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitos on saavuttanut harjakorkeutensa. Harjavaltaan rakentuvan laitoksen harjannostajaisia vietettiin torstaina 1.6.2023.

P2X Solutionsin vetylaitos on konkreettinen esimerkki siitä, miten vihreä siirtymä ja vetytalous parantaa työllisyyttä ja elinvoimaa. Harjavallan laitoksen työmaalla työskentelee useita paikallisia urakoitsijoita muun muassa rakentamisen ja talotekniikan parissa.

”Suomella on hyvät edellytykset kehittyä vetytalouden johtavaksi maaksi, mikäli ympäri maata suunnitteilla olevat investoinnit toteutuvat. Olemme ylpeitä siitä, että Harjavallan laitoksemme on saavuttanut jo harjakorkeuden ja etenee hyvää vauhtia kohti tuotantoa. Hankkeen hyvä edistyminen on osaavan tiimimme ja kumppaneidemme ansiota”, toteaa P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

P2X Solutionsin Harjavallan laitos valmistuu vuonna 2024. Harjavaltaan rakentuu 20 MW:n suuruinen elektrolyysilaitteisto, joka tuottaa vihreää vetyä uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä. P2X Solutionsin tavoitteena on saavuttaa vuoteen 2031 mennessä yhteensä 1 GW:n elektrolyysikapasiteetti.

Lisätietoja

Herkko Plit 
Toimitusjohtaja 
P2X Solutions Oy 
herkko.plit@p2x.fi  
+358 50 462 0788