P2X Solutions selvittää Itämeriprojektin rahoituksella meriliikenteen hiilineutraaleja käyttövoimavaihtoehtoja

Itämeren meriliikenteen päästövähennykset tarvitsevat tuekseen vankan tietopohjan. P2X Solutions selvittää vihreän vedyn ja uusiutuvien synteettisten sähköpolttoaineiden potentiaalin ja turvallisuuden. SH2ORE-selvityksessä tuotettava tieto edistää irtautumista fossiilisesta energiasta.

Vihreän vedyn ja P2X-teknologian edelläkävijä P2X Solutions on saanut Ålandsbankenin Itämeriprojektin 75 000 euron rahoituksen Itämeren meriliikenteen merkittäviä päästövähennyksiä tukevaan SH2ORE-selvitystyöhön.  Selvitys koskee meriliikenteen hiilineutraaleja käyttövoimavaihtoehtoja, niiden kotimaista tuotanto- ja liiketoimintapotentiaalia sekä turvallisuutta.

”Itämeri tarvitsee uusia innovaatioita ja ennen kaikkea ratkaisuja, joilla on potentiaalisesti suuri vaikuttavuus ympäristön hyväksi. Siksi meistä on tärkeää tukea tämän kaltaisia mielenkiintoisia aloitteita”, kertoo Ålandsbanken Suomen johtaja ja Itämeriprojektin puheenjohtaja Anne-Maria Salonius.

P2X Solutionsin SH2ORE-projektin tarkoituksena on tarjota objektiivista tutkimustietoa helpottamaan varustamoita ja muita alan toimijoita tulevien investointien tekemisessä. Lisäksi tutkimus mahdollistaa P2X Solutionsin ja muiden kotimaisten vihreän vedyn tuottajien keskittymisen meriliikenteeseen parhaiten sopivien, skaalautuvien, ympäristöystävällisten ja turvallisten polttoaineiden tuotantoon. Selvitys tukee siten merkittävästi vähähiilisen meriliikenteen arvoketjun syntymistä Itämeren alueelle.

”Itämeren meriliikenteessä on merkittävä päästövähennyspotentiaali. Varustamot ja muut toimijat tarvitsevat investointiensa tueksi vankan tietopohjan hiilineutraaleista käyttövoimavaihtoehdoista, kuten vihreästä vedystä ja siitä valmistettavista uusiutuvista synteettisistä sähköpolttoaineista, kuten e-metaani, e-ammoniakki ja e-metanoli sekä näiden polttoaineiden turvallisuudesta. Ålandsbankenin Itämeriprojektin myöntämä rahoitus mahdollistaa SH2ORE-projektimme selvitystyön, joka tähtää kestäviin ja positiivisiin ilmasto- ja ympäristövaikutuksiin Itämeren alueella,” toteaa P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

P2X Solutionsin selvitystyön toteuttaa tarjousten perusteella valittava ulkopuolinen toimija. Selvityksen on tarkoitus valmistua syksyllä 2022.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/