P2X Solutions ja Enersense solmivat käyttö- ja kunnossapitosopimuksen vihreän vedyn tuotantolaitokselle

P2X Solutions Oy ja Enersense International Oyj ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä Enersense vastaa P2X Solutionsin Harjavallan vihreän vedyn tuotantolaitoksen käyttö- ja kunnossapitopalveluista.

P2X Solutionsin Harjavallan vetylaitoksen on määrä valmistua syksyllä 2024, ja se on Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitos. Laitoksen rakennustyöt alkoivat kesällä 2022, ja rakennukset saavuttivat harjakorkeutensa kesäkuussa 2023.

”Harjavallan laitoksemme rakentaminen on edistynyt hienosti, ja työmaalla on työskennelty jo yli 700 päivää ilman sairaspoissaoloon johtaneita tapaturmia. Yhteistyössä Enersensen kanssa haluamme varmistaa, että myös laitoksen käyttöönotto ja käyttö sujuvat turvallisesti ja luotettavasti”, kertoo P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Enersense on energia-alan yhtiö, joka tarjoaa vihreän energian palveluita päästöttömän ja energiaomavaraisen yhteiskunnan toteuttamiseksi. Yhtiö on ollut P2X Solutionsin osaomistaja helmikuusta 2022 lähtien.

”Uusi kumppanuussopimus tukee strategiaamme, jonka ytimessä on tarjota asiakkaillemme kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja energiamurroksessa. Vedyn merkitys kasvaa jatkuvasti, ja olemme sitoutuneet edistämään sen käyttöä”, sanoo Enersensen Industry-liiketoiminta-alueen palveluliiketoiminnan johtaja Mikko Luoma.

Harjavallan laitoksen 20 MW:n elektrolyysilaitteisto tuottaa vihreää vetyä uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön avulla. P2X Solutions suunnittelee Harjavallan lisäksi vedyn tuotantolaitoksia myös Joensuuhun ja Ouluun.

Lisätietoja:

Herkko Plit
Toimitusjohtaja
P2X Solutions Oy
herkko.plit@p2x.fi
+358 50 462 0788

Mikko Luoma
Palveluliiketoiminnan johtaja, Industry
Enersense International Oyj
mikko.luoma@enersense.com
+358 50 438 5608

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Avaamme vuonna 2024 Harjavaltaan Suomen ensimmäisen teollisen mittakaavan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitoksen. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/