Anu Kankkunen P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Suomalaisen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaaksi ja talous-ja rahoitusjohtajaksi tulee KTM Anu Kankkunen. Kankkusella on lähes 30 vuoden kokemus talouden johtotehtävistä kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa. P2X Solutionsille hän siirtyy Sanoma Oyj:stä ja aloittaa yhtiön palveluksessa 23.8.2021

P2X Solutionsilla Kankkunen vastaa taloushallinnosta ja rahoitusjärjestelyistä sekä toimii aktiivisesti sijoittajien, pankkien, pääomasijoitusrahastojen ja julkisten toimijoiden kanssa.

”Näen vihreässä vedyssä loistavaa potentiaalia luoda parempaa tulevaisuutta tuleville sukupolville. On upeaa päästä mukaan P2X Solutionsin innovatiiviseen ja osaavaan tiimiin kehittämään energia-alasta ja samalla koko yhteiskunnasta puhtaampaa”, Anu Kankkunen kertoo.

P2X Solutionsin visiona on rakentaa päästötöntä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tuottamalla elektrolyysin avulla vihreää vetyä ja jatkojalostamalla siitä synteettisiä polttoaineita. Yhtiö suunnittelee paraikaa ensimmäisen 20 megawatin vedyntuotantolaitoksen toteutusta ja hakee ensimmäisille investoinneille tukea Euroopan komission tukimekanismeista ja kansallisista tukilähteistä.

”Anun vahva kiinnostus puhtaamman yhteiskunnan aikaansaamiseen ja hänen monipuolinen ja laaja-alainen kokemuksensa taloudesta ja rahoituksesta niin pienistä kuin isoistakin yhtiöistä antaa erittäin hyvän ammatillisen pohjan hoitaa P2X Solutionsin asioita menestyksekkäästi. Anun myötä jo ennestään vahva ja innostunut tiimimme saa oivan täydennyksen ja siten P2X Solutions vahvistaa rooliaan Suomen johtavana vihreän vedyn toimijana”, kuvailee P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan vedyntuotantolaitos otetaan käyttöön arviolta vuonna 2024. P2X Solutionsin tavoitteena on monistaa nyt suunnitteilla oleva hanke useammalle tuotantolaitokselle ja kasvaa mahdollisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/