Jaakko Eskola vahvistamaan P2X Solutions Oy:n hallitusta

Suomalainen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions on nimennyt hallituksensa uudeksi jäseneksi Enersense International Oyj:n hallituksen puheenjohtajan, vuorineuvos Jaakko Eskolan. Enersense vahvisti helmikuussa tehneensä P2X Solutionsiin 13 miljoonan euron oman pääoman ehtoisen sijoituksen.

Jaakko Eskola toimii lisäksi mm. työeläkevakuutusyhtiö Varman, Neles Oyj:n, Suominen Oyj:n ja Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on vahva kokemus energia- ja meriteollisuudesta toimittuaan vuosina 2015–2021 Wärtsilä Oyj:n toimitusjohtajana ja sitä ennen useissa yhtiön johtotehtävissä.

”P2X Solutions on edelläkävijänä avaamassa vihreän vedyn markkinaa ja mahdollistamassa teollisuuden ja liikenteen merkittäviä päästövähennyksiä. Yhtiön ratkaisut kohentavat energiaomavaraisuuttamme ja vievät koko suomalaista yhteiskuntaa ja elinkeinoelämää kohti hiilineutraaliutta, joten lähden innolla mukaan tähän työhön”, toteaa Jaakko Eskola.

P2X Solutionsin ensimmäisen 20 MW:n vihreän vedyn tuotantolaitoksen ja metanointiyksikön rakentaminen alkaa Harjavallassa vuoden 2022 syksyllä ja sen on määrä valmistua kesällä vuonna 2024. Laitos vähentää Suomen CO2-päästöjä n. 40 tuhatta tonnia vuosittain. Yhtiö on jo aloittanut seuraavien laitosten rakentamiseen tähtäävät valmistelut.

”Toivotan Jaakko Eskolan sekä hänen vankan kokemuksensa ja monipuolisen osaamisensa lämpimästi tervetulleeksi hallitukseemme. Yhdessä laitamme jälleen uuden vaihteen silmään matkallamme kohti päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa”, kuvaa P2X Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja Herkko Plit.

P2X Solutionsin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Esa Härmälä ja muina jäseninä Marjo Miettinen, Timo Ahopelto ja Herkko Plit.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/