Esa Härmälä ja Marjo Miettinen P2X Solutionsin hallitukseen

Suomalaisen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n hallitukseen on nimitetty kaksi uutta ja kokenutta jäsentä. Hallituksen puheenjohtajan tehtävään tarttuu ympäristö-, ilmasto- ja energia-alan pitkän linjan vaikuttaja Esa Härmälä. Uutena jäsenenä hallituksessa aloittaa yritysjohtaja Marjo Miettinen, jolla on monipuolinen tausta liike-elämästä mm. perheyhtiö Enston johdossa ja Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtajana. Hallituksessa jatkavat Tuomas Hirvonen ja toimitusjohtaja Herkko Plit.

Esa Härmälä edistää hiilineutraaliuutta Fennovoima Oy:n, Suomen Metsäsijoitus Oy:n ja MTK:n Säätiön hallituksen puheenjohtajana ja toimi aiemmin mm. Baltic Connector Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

”Näen tässä hankkeessa vahvaa potentiaalia kehittää vetytaloutta ja kestävälle pohjalle rakennettavia päästöttömiä vihreään vetyyn ja power-to-x:ään perustuvia ratkaisuja. P2X Solutionsilla on koossa kokenut ja ammattitaitoinen tiimi, ja edellytykset toimia suunnannäyttäjänä tällä alalla”, toteaa Härmälä.

Marjo Miettinen toimii perheomisteisen teknologiayhtiö Enston omistajana ja hallituksen puheenjohtajana sekä mm. Solidiumin hallituksessa. Hän tuo P2X Solutionsin käyttöön osaamisensa yrittäjyydestä, omistajuudesta ja hallitustyöskentelystä.

”Vedystä ja sen jalostamisesta on kasvamassa uusi iso liiketoiminta-alue matkalla hiilineutraaliin maailmaan. P2X Solutions on hieno esimerkki siitä, kuinka tähän globaalilla markkinalla arvokkaaseen osaamiseen panostetaan Suomessa”, kuvaa Miettinen.

Yhtiön perustajiin lukeutuva toimitusjohtaja Herkko Plit on ollut vahvasti mukana vaikuttamassa suomalaisiin energiahankkeisiin ja luonut alan verkostoja sekä Suomessa että kansainvälisesti.

”Laaja kansallinen kiinnostus yritystämme kohtaan ja vahvojen alan vaikuttajien liittyminen tiimiimme kertoo siitä, että vihreään vetyyn ja P2X Solutionsin ratkaisuihin on vahva luottamus sekä energiakentällä että kaupallisesti. Vetytalous ottaa Suomessa vasta ensiaskeleitaan, mutta P2X Solutions on jo alkumetreistä liikkeellä tavoitteenaan merkittävä liiketoiminta ja siten Suomen kilpailukyvyn parantaminen kansainvälisillä markkinoilla”, Plit kuvailee.

P2X Solutionsin visiona on rakentaa päästötöntä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa tuottamalla elektrolyysin avulla vihreää vetyä ja jatkojalostamalla siitä synteettisiä polttoaineita. Yhtiö on jo aloittanut konseptisuunnittelun ja kartoittanut vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja ensimmäiselle 20 megawatin elektrolyysilaitteistolle.

P2X Solutionsin osakkaana ja johtajana aloittaa 1.4.2021 alkaen pörssiyhtiö Rovion toimitusjohtajana viime vuodet toiminut Kati Levoranta.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

Esa Härmälä, hallituksen puheenjohtaja
0400 874 209