Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantoyhtiön P2X Solutions Oy:n hanke etenee: yhtiö on sopinut 20 miljoonan euron pääomasijoituksista

Suomalaisen vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutionsin rahoituskierros on edennyt 20 miljoonan euron pääomasijoituksilla. Yhtiö on 8.12.2021 allekirjoittanut päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n kanssa sopimuksen 13–18 miljoonan euron sijoituksesta P2X Solutions Oy:öön. Enersensen lisäksi rahoituskierrokselle osallistuu mm. aiemmin siemenrahoituksen yhtiöön tehnyt Lifeline Ventures.

Sijoituksen yhteydessä P2X Solutions ja Enersense ovat sopineet järjestelystä, jossa Enersensellä on tiettyjen edellytysten täyttyessä ensisijaisen kumppanin asema P2X Solutionsin Harjavaltaan rakennettavan Suomen ensimmäisen vihreän vedyn tuotantolaitoksen rakennusvaiheessa sekä kunnossapidon ja operoinnin tehtävissä. Kumppanuusjärjestely koskee myös P2X Solutionsin mahdollisia tulevia hankkeita seuraavan kolmen vuoden aikana.

”Rakennamme vihreän vedyn markkinaa Suomeen ja varmistamme, että pysymme muun Euroopan vauhdissa. P2X Solutions tulee tuottamaan vihreää vetyä ja jatkojalostaa osan siitä uusiutuviksi synteettisiksi polttoaineiksi kustannustehokkaasti. Hanke on 20 miljoonan euron pääomituksen varmistuttua edennyt ison askeleen lähemmäksi toteutumista. Lisäksi on arvokasta saada päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense omistajaksi ja yhteistyökumppaniksi. Vihreän vedyn ja power-to-x-teknologian avulla pystymme merkittävästi vähentämään päästöjä ja siten edistämään päästötöntä hyvinvointiyhteiskuntaa, toteaa P2X Solutionsin toimitusjohtaja Herkko Plit.

Rahoituskierroksen vahvistuminen edellyttää uuden energiateknologian ja suurten demonstraatioiden hankkeiden investointitukea, jota yhtiö on hakenut työ- ja elinkeinoministeriöltä.

Lisätietoja:

Herkko Plit, toimitusjohtaja
herkko.plit@p2x.fi
050 462 0788

P2X Solutions on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Vauhditamme vetymarkkinan syntyä kokonaisvaltaisesti ja innovatiivisesti arvoketjun kaikilla osa-alueilla. Toimimme vihreän vedyn ja synteettisen polttoaineen tuottajana ja jakelijana sekä toimitamme vetylaitoksen asiakaslähtöisesti tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella. Muutamme maailmaa puhtaammaksi – yhdessä. https://p2x.fi/